7 cauze care duc la căderea genelor naturale

La fel ca și în cazul părului, îngrijirea genelor reprezintă un pas esențial care trebuie să facă parte din rutina ta. De ce spunem asta? Pentru că în timp s-ar putea să observi anumite diferențe dacă acorzi atenție procesului de îngrijire a genelor. Nu numai că vei observa o stopare a căderii lor, dar vei avea parte și de o accelerare a procesului de creștere și alungire a genelor tale naturale. 


Înainte de a cunoaște care pot fi unele dintre cauzele căderii genelor naturale, este foarte important să le delimităm în două categorii. Cauzele pot fi atât interne, cât și externe, însă fiecare în parte vin și cu o modalitate de vindecare. Atunci când corpul tău se află într-un deficit de nutrienți, organismul nu va funcționa la un nivel optim și îți va crea disconfort. În schimb, pe exterior, fiecare produs pe care îl folosești îți poate cauza reacții neplăcute.

 

(Imagine: https://bit.ly/3knCaLE)

 

1. Iritațiile ca rezultat al folosirii cosmeticelor

Atunci când vrei să încerci un produs nou de machiaj, în special rimelul, nu uita să verifici din ce este compus. Este foarte probabil ca de multe ori să te fi întrebat care este cauza iritației din zona ochilor, iar răspunsul să fie chiar în fața ta. Compușii chimici care se regăsesc în produsele de machiaj pot fi nocivi, iar zona ochilor este una dintre cele mai sensibile. Este indicat așadar să nu folosești un rimel agresiv pentru genele tale naturale și să nu lași foarte multe ore să treacă fără să te demachiezi. 

 

(Imagine: https://bit.ly/3nev7qv)

 

2. Machiajul în exces

Știm că produsele de machiaj sunt nelipsite din trusa ta. Fie că ai o colecție bogată, fie că folosești doar esențialele, acestea îți permit să îți exprimi stilul la un alt nivel. Însă și în cazul lor, folosirea și aplicarea în exces pe genele tale naturale poate duce la slăbirea și căderea acestora. Noi îți recomandăm să folosești rimeluri waterproof cât mai rar și să nu îți ondulezi genele naturale zilnic, deoarece nu vor mai fi la fel de puternice.

 

(Imagine: https://bit.ly/3pjMSqo)

 

3. Somnul și machiajul

Este combinația de care trebuie neapărat să încerci să te ferești. De câte ori ai auzit despre importanța demachierii înainte de a te pune la culcare? Cel mai probabil de prea multe ori, dar cu un scop. Rimelul reprezintă pentru genele tale naturale o substanță externă, care nu dă voie genelor să se regenereze așa cum ar trebui. De fiecare dată când uiți să te demachiezi, nu dai prilejul genelor să își ducă la bun sfârșit procesul de creștere și regenerare. În timp, acest lucru poate duce la slăbirea firului.

(Imagine: https://bit.ly/36tTY31)

 

4. Stările de stres

Stresul este mai dăunător pentru genele tale decât îți poți imagina. Stările constante de stres sau nervozitate pot duce la formarea unei condiții numite tricotilomania. În cazul acesta, persoanele ajung să își rupă singure firele de păr sau genele.

 

(Imagine: https://bit.ly/36uwmeq)

 

5. Deficiențe în alimentație

Probabil una dintre cele mai importante cauze constă în alimentația pe care o ai. Genele sunt direct influențate de orice schimbare drastică pe care o iei în legătură cu dieta ta. Dacă mesele tale nu includ anumite vitamine și nutrienți esențiali, acest lucru se va reflecta în puterea, dar și volumul genelor tale naturale. Asigură-te că zilnic consumi proteinele, vitaminele, mineralele, dar și acizii grași omega-3 atât de benefici corpului tău.

(Imagine: https://bit.ly/38uieEN)

 

6. Medicația

Medicamentele pe care le iei sunt și ele o cauză a căderii genelor. Bineînțeles, nu putem vorbi în acest caz de toate medicamentele, însă dacă suferi de anumite afecțiuni și îți este prescris un tratament, este foarte posibil ca genele tale naturale să fie afectate. Menționăm aici medicamentele prescrise pentru reglarea tensiunii, dar și cele pentru acnee, care se administrează pe cale orală. Deoarece sunt foarte puternice, pot duce la ruperea și implicit căderea genelor.

 

(Imagine: https://bit.ly/3piqMVd)

 

7. Glandele sebacee

Atunci când glandele sebacee produc foarte mult sebum, ele se pot înfunda și cauza inflamații în jurul ochilor. Condiția poartă numele de blefarită, iar efectele sale duc la mâncărime și senzație de ardere în zona ochilor, ceea ce poate crea foarte mult disconfort, dar și căderea genelor tale naturale.

 

(Imagine: https://bit.ly/32yrB2t)

 

Deși poate că acum te confrunți cu problema descrisă în articol, noi ne dorim să venim în ajutorul tău și să te asigurăm că există o rezolvare și pentru căderea genelor. Poate că ai găsit explicația pentru căderea genelor tale în articolul nostru sau poate că te va motiva să cauți și mai multe explicații care să te ajute. 

 

Câte informații noi ai descoperit în articolul nostru?


Lasă un comentariu

Comentariile vor fi moderate înainte de publicare

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.