Cum Repari Bariera de Protecție Deteriorată a Pielii

Cu siguranță te-ai lovit de termenul „barieră a pielii” atunci când căutai produse de skincare. Trebuie să știi că aceasta este foarte importantă, fiind prima linie de apărare a pielii noastre, pe care trebuie să o protejăm și să-i acordăm o atenție deosebită. 

Pielea noastră e împărțită în trei straturi principale: epiderma (stratul exterior), derma (stratul mijlociu) și hipoderma (stratul inferior). Bariera cutanată este stratul superficial al epidermei, având drept scop protejarea pielii de iritanții externi și prevenirea pierderii umidității din piele. 

Dacă această barieră este afectată, pielea noastră este predispusă la dezhidratare și devine mult mai sensibilă. Principalele semne care te anunță de acest lucru sunt: pielea uscată, mâncărimile, roșeața sau erupțiile cutanate, acneea, reacții adverse la produsele din rutina ta de îngrijire. 

Dintre factorii direcți care pot afecta bariera de protecție a pielii se numără cei biologici - unele persoane sunt predispuse genetic să sufere leziuni ale barierei pielii, deoarece corpul lor nu produce suficiente elemente care să o susțină, și factorii externi - reprezentați de temperaturile extreme, poluarea și unele produse care conțin ingrediente care afectează pielea. 

Dacă și tu ai observat semne care să indice că bariera de protecție a pielii tale este deteriorată, sfatul nostru e să urmezi acești pași și să construiești o rutină zilnică de îngrijire: 

Pasul 1 - Identifică problema 

Concentrează-te pe eliminarea oricăror posibile elemente declanșatoare. Fă un pas în spate și analizează ce ai schimbat recent în rutina ta de îngrijire. Poate ți-ai exfoliat prea mult pielea sau te-ai spălat prea des pe față. 

Pasul 2 - Revino la elementele de bază pentru a-ți îngriji pielea

Încearcă să folosești o cantitate mai mică din produsele uzuale și adoptă o rutină de îngrijire a pielii bazată pe 3 acțiuni principale: curățare, hidratare și protecție. 

Pasul 3 - Ai răbdare 

Înarmează-te cu răbdare și dă-i timp pielii tale să se vindece, deoarece, ai fi surprinsă, dar pielea are un mecanism excelent de auto-reparare. 

Pasul 4 - Repară bariera de protecție a pielii

În cele din urmă, este esențial să folosești produse de îngrijire a pielii care susțin procesul de vindecare și în special, anumite ingrediente care rețin mai bine apa și fortifică pielea. 

Iată câteva dintre ingredientele pe care ar trebui să le incluzi în rutina zilnică și care ajută la refacerea barierei de protecție a pielii: 

Acidul Hialuronic - este prezent în mod natural în corpul nostru și acționează ca un agent hidratant și de susținere a pielii, având grijă să rețină apa și să mențină pielea hidratată și elastică. Recomandarea noastră pentru tine este loțiunea facială hidratantă cu acid hialuronic de la Cosrx. Potrivit pentru toate tipurile de ten, loțiunea menține pielea elastică, estompează ridurile fine și regenerează. 

Panthenol - este cunoscut și sub denumirea de vitamina B5, contribuind la hidratarea și calmarea pielii iritate. Zainlux îți recomandă crema hidratantă cu Vitamina B5 de la Cosrx, un produs revoluționar care oferă pielii tale o hidratare de durată, lăsând-o netedă și catifelată. 

Glicerina - îmbunătățește aspectul tenului uscat și întărește bariera naturală de protecție a acesteia, contribuind și la ameliorarea pielii iritate însoțite de mâncărime. La Zainlux găsești produse care au la bază glicerină, în special Eyepatch cu gel pentru hidratarea pielii, care se folosește de obicei în timpul procedurii de aplicare extensii gene sau laminare gene. 

Ceramida - este unul dintre ingredientele esențiale care contribuie la regenerarea tenului sensibil și la consolidarea barierei deteriorate a pielii. Sfatul nostru e să alegi crema cu Ceramide și efect de echilibrare de la Cosrx, care calmează, hidratează și fortifică pielea, fără să blocheze porii. 

Te întrebi cât durează să repari bariera de protecție a pielii? 

Acest lucru depinde în primul rând de gradul de deteriorare și poate varia de la câteva zile, la câteva săptămâni pentru ca pielea ta să se repare complet. 

Însă, totul depinde de tine și de cât de repede acționezi atunci când observi primele semne.  Este foarte important să ai răbdare, să ai încredere în procesul de vindecare și să adopți o rutină zilnică, folosind ingrediente care contribuie la hidratarea și repararea pielii.


Lasă un comentariu

Comentariile vor fi moderate înainte de publicare

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.